Béni Csillag is sinds september 2014 dirigent van Caecilia


Béni Csillag (1976) begon zijn muzikale opleiding op 6 jarige leeftijd met vioollessen. Na verschillende instrumenten op hoog niveau bespeeld te hebben, begon hij in 1995 aan zijn studie koor- en orkestdirectie aan de Liszt Ferenc Academie in Boedapest. Naast deze hoofdvakken studeerde Béni tevens muziektheorie en schoolmuziek. In 2001 rondde hij zijn studie af.

Tijdens zijn studie leidde hij onder andere de opera afdeling met producties van Monteverdi   (L’incoronazione di Poppea) en Mozart ( Le Nozze di Figaro). Tevens was hij assistent van Peter Oberfrank waarmee hij samen Puccini’s Il Trittico   met het Nationaal Theater in Szeged deed.

In 2003 was Béni Csillag geselecteerd voor de Eric Ericson Masterclass in Haarlem. Deze stond onder  leiding van Hartmut Haenchen en Uwe Gronostay. Een week lang werkte Béni met het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. In juni 2007 werd hij opnieuw geselecteerd, deze keer waren de docenten Simon Halsey en Robert Sund.

In 2004 assisteerde hij Tonu Kaljuste in Vigevano (Italie) met het World Chamber Choir, een vertakking van het World Youth Choir, waarin Béni jarenlang als zanger heeft gefungeerd. Sinds september 2005 woont Béni Csillag in Nederland. Hij studeerde koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt.

In september 2008 behaalde hij hier Cum Laude het Master-diploma. Op dit moment is hij artistiek leider van het Philipskoor in Eindhoven, het Leids Projectkoor en het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble, dit seizoen ook van het Haags Vocaal Ensemble en de Coolsingers. Hij is regelmatig repetitor bij Vocaal Ensemble Musa in Utrecht en heeft de afgelopen jaren kerstconcerten gegeven met het Nederlands Kamerkoor en als repetitor met het Groot Omroepkoor en Cappella Amsterdam gewerkt.