Caecilia sluit druk jubileumjaar af

Gepubliceerd op 2 december 2023 om 13:51

Vrijdag 8 december hebben we ons jubileumjaar afgesloten met een zeer geslaagde uitvoering van het Weihnachtsoratorium, het kerstconcert van J.S. Bach, in een feestelijk versierd Academiehuis. Het concert werd geopend met een “vredestoespraak” van onze voorzitter Dick de Koning en een korte felicitatiespeech van de Commissaris van de Koning, Andries Heidema.

Druk jaar

Het was een druk maar succesvol jaar voor het 150-jarige Caecilia. Het begon met een workshop MP-koralen zingen tijdens het Korenfestival ‘Zwolle Zingt’. En op 29 maart brachten we onze 75e uitvoering van de Matthäus-Passion te gehore in een vrijwel uitverkocht Theater de Spiegel, voor het eerst met het barokorkest Florilegium Musicum.

Al tijdens de generale repetitie bleek tussen dirigent, koor en orkest een geweldige ‘klik’ te ontstaan. En die was tijdens de uitvoering kennelijk ook hoor- en zichtbaar voor het publiek. In de pauze en na afloop ontmoetten we namelijk veel ontroerde bezoekers, sommigen met tranen in de ogen.

Daarna volgen korte optredens tijdens de Dodenherdenking (4 mei), de Herdenking van de bezetting van Nederlands-Indië (15 aug.) en Open Monumentendag (9 sept.). Met als slot dus het Weihnachtsoratorium.

“Al met al een best pittig programma”

Aldus voorzitter De Koning, “maar het was de moeite waard. We hebben Caecilia weer goed op de kaart kunnen zetten”.