Puinduin Den Haag

Gepubliceerd op 27 februari 2024 om 12:58

Berichtje van onze oud-voorzitter,  nu koorlid van het Residentiekoor Den Haag

"Ik woon hier in Den Haag op loopafstand van de kust (Kijkduin) en loop er geregeld naar toe, vooral als het een beetje flink waait/stormt. Daar kan ik rechtstreeks naartoe lopen  of via een van de 2 landgoederen, die hier vlakbij zijn. Dan doe ik er iets langer over. Heerlijk!

De zee verveelt nooit. Het leuke is dat de landgoederen behoorlijk oud zijn, maar er is ook een nieuw natuurgebied, de zogenaamde puinduinen. Begonnen met puin van een vergissingsbombardement van de wijk Bezuidenhout, vlakbij het Centraal Station. Ik geloof dat er in de loop van de tijd meer puin gestort is van de stadsvernieuwing. Deze is bedekt met grond en best wel heuvelachtig.

Duidelijk herkenbaar is dat dit nieuwe natuur is geworden, want de meeste bomen zijn nog lang niet zo imposant als die in de landgoederen zoals Meer en Bos of Ockenburgh. Hierboven zie je een foto van een monument ter herinnering aan dat bombardement. Zoals te zien is, is deze gemaakt van puin."

Het Residentiekoor is een gemengd koor in Den Haag bestaande uit 46 vaste leden. Hiernaast zingen er bij iedere uitvoering projectleden mee. Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende werken, van zowel klassieke als moderne componisten.