Solisten

Falco van Loon, evangelist

Tenor Falco van Loon (1976) begon al vroeg met zingen. Zijn eerste zanglessen volgde hij bij Margriet Hoek en vanaf 2001 studeerde klassieke solozang aan de conservatoria van Enschede en Arnhem en later nog aan de Messiaen Academie.

Falco heeft concerten gegeven met muziek uit verschillende tijden en in verschillende stijlen. Hij treedt vaak op als Evangelist in passies en in diverse operaproducties in binnen- en buitenland. Als freelancer zingt hij af en toe zowel solo als in koorverband bij verschillende professionele ensembles zoals het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor. Met het solisten ensemble Le Nuove Musiche nam Falco recent de Selva Morale e Spirituale van Claudio Monteverdi op. Eerder nam hij reeds alle madrigalen integraal op. Deze opnames zijn een unicum in de wereld en de cd’s kregen lovende kritieken.

Agnes van Laar, sopraan

Agnes van Laar treedt veelvuldig op als vocaal solist. Zo was ze live vanuit het Muziek­gebouw aan ’t IJ te horen op NPO Radio 4 en soleerde met vele orkesten, waaronder Florilegium Musicum, het Gelders Orkest, Consensus Vocalis, het Noord-Nederlands Orkest en het Orkest van het Oosten.

Als ensemble-zanger zong Agnes bij Vox Luminis, de Nederlandse Bachvereniging het Bach Collegium Japan, maar ze wordt ook gevraagd voor later repertoire. Zo vertolkte ze op het Grachtenfestival Amsterdam ze de rol van de Gravin uit Mozarts Le Nozze en van Frau Reich uit Nicolais Falstaff.

Agnes behaalde haar bachelor Klassiek Zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium en sloot twee Masters Oude Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag cum laude af.

David van Laar, altus

David van Laar behaalde eerst een bachelor orgel en vervolgens een bachelor en master (beide cum laude) zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en een tweede master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Xenia Meijer. Tegenwoordig wordt hij gecoacht door Margreet Honig.

Als solist zong David bij vele (barok)ensembles. Hij was de altsolist bij het NPO Radio 4 Kerstconcert met het Radio Filharmonisch Orkest en Consensus Vocalis. Ook soleerde hij met de Barokopera Amsterdam in Frankrijk in ‘Purcell Gala; William and Mary’. Een live-registratie van een concert met Vox Luminis werd uitgezonden op tv-zender France 3, waarin hij soleerde in het Dixit Dominus van Händel.

David is als zang- en ensembledocent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en geeft les aan de solisten van de Roden Girl Choristers.

Edward Ross, tenor 

De Engelse tenor Edward Ross begon zijn muzikale opleiding aan de London Oratory School, dat internationaal aandacht trok. Hij vervolgde zijn studie aan de Junior Section van de Royal Academy of Music en werd hij tenor in het koor van de St. George’s Cathedral in Southwark.

Na een vervolgstudie aan het Royal College of Music, keerde Edward terug naar de Royal Academy, waar hij lid werd van de Academy Song Circle, een kleine groep van de meest getalenteerde studenten, en mee zong in de Kohn Foundation Bach Cantata Series.

Als solist trad hij op met o.a. het Monteverdi Choir o.l.v. John Eliot Gardiner o.a. in de BBC Proms. In 2018 toerde hij door Europa en Amerika, waar hij opviel door zijn vertolkingen van het oeuvre van Bach.

Jitze van der Land, bas

Bariton Jitze van der Land begon zijn zangcarrière op jonge leeftijd in verschillende koren, waaronder het Roder Jongenskoor en Vocaal ensemble The Gents.

Jitze speelde onder andere in verschillende rollen met de Dutch National Opera Academy. Daarnaast was hij solist in vele oratoria en gaf hij verscheidene radio-optredens op NPO Klassiek.

Jitze voltooide zijn bachelor in 2022 bij Hanneke de Wit (cum laude) aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij werkte samen met de dirigenten Peter Dijkstra, Stephan Asbury en Krista Audere en momenteel volgt hij een masters bij Henk Neven aan het Codarts in Rotterdam. Tijdens zijn studie nam Jitze actief deel in masterclasses van onder andere Margreet Honig, Miranda van Kralingen, Pieter Jan Belder, Elsina Jansen, Paul McNamara en Nico van der Meel.

Roele Kok, Christus

De jonge Nederlandse bariton Roele Kok is een veelzijdig musicus. Hij studeerde hoofdvak piano in Groningen bij Paul Komen en begon zijn carrière als pianist. Daar ontdekte hij zijn interesse voor de zangstem, waarna hij zich eerst bekwaamde in liedbegeleiding tijdens een masterstudie in Zwolle.

Zijn werk als begeleider brachten hem ertoe ook nog een bachelor klassiek zang te volgen bij Hanneke de Wit.

Daarnaast ontwikkelde Roele zich tot arrangeur en componist. Zo maakte hij o.a. bewerkingen van Mozarts Le Nozze di Figaro en Die Zauberflöte voor ensembles van 6 tot 10 musici en schreef muziek op gedichten van Willem Wilmink, een liederencyclus op Friese gedichten van T. van der Veer. En verder korte werken voor kleine ensembles en koorwerken.

Tegenwoordig is Roele actief als pianist en als solozanger in opera’s en oratoria.

Organist Sander van den Houten

Sander van den Houten (1987) is in 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. In Kampen is hij titulair-organist van De Burgwal en de Broederkerk en tweede organist van de Bovenkerk.

Sander begon op zijn achtste jaar met piano- en orgelstudie in Middelharnis (Z-H) en deed mee aan verschillende concoursen, waarbij hij een aantal prijzen won. Hij behaalde zijn bachelor-diploma organist aan het Rotterdams conservatorium en volgde daar ook de studie kerkmuziek. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan ArtEZ Zwolle. Daarnaast volgde hij een aantal masterclasses.

Zijn werk als koorbegeleider bracht hem door heel Europa, in Rusland gaf hij orgelconcerten.

Hij is als dirigent verbonden aan de Zang- en Oratoriumvereniging Raalte, Concertkoor Immanuel Kampen, Oratoriumvereniging ‘de nieuwe ster’ Zwolle, Exspecto Epe en aan kamerkoor Arise Kampen.  

Verder is hij cantor van de Theologische Universiteit Kampen en vaste begeleider van Cappella Campen, het Kampen Boys Choir, het Roder Jongenskoor en van Vocaal Ensemble Magnificat. Jaarlijks geeft Sander vele concerten als solist, begeleider of continuo-speler.